Sista nyhetsbrevet, nu blir vi moderna

Glad Påsk till alla er medlemmar

Då var föreningsstämman med traditionsenlig efterföljande fest över för den här gången. Som vanligt var festen fullsatt. Hög stämning, god mat och arrangemang från Hotell Moskogens sida. Tack Anders Nygårds med kolleger. Tack också festkommittén som gjorde festen möjlig.

Styrelsen har fått ett antal nya ledamöter och några har lämnat. Nya i styrelsen är: Patrik Skoglund, Marknadschef på Leksands IF, Majvor Leksell, LR Revision AB, Anders Jansson, SpiralTrans AB samt Annica Stolt, Carl Ohlsons i Leksand.

Som vanligt delade styrelsen ut ett antal priser under kvällen, Guldhästen, Årets Nyföretagare samt Årets Leksandsprofil. Vilka som fick dessa samt motiveringen kan ni läsa längre ner i nyhetsbrevet.

Den nya styrelsen i FFLIST hade sitt första möte i veckan som gick. För att spara på er medlemmars pengar har vi längre inga anställda utan allt arbete sker på ideel basis. Ansvaret är därmed fördelat på de olika styrelseledamöterna. Hur ansvaret är fördelat kan Ni läsa om på vår hemsida. Styrelsen fattade under mötet även beslut om att den grundläggande kommunikationen med er medlemmar kommer att ske via hemsida och Face Book. Således kommer dessa nyhetsbrev endast att skickas ut i särskilda fall. Fördelen är att vi kan kommunicera mer regelbundet. Det är också väldigt många som valt att följa FFLIST på Face Book, många fler än de ca 50% som regelbundet läser våra nyhetsbrev.

En nyhet är att vi regelbundet kommer att avrapportera från de Samrådsmöten vi på månadsbasis har med kommunledningen. Som alltid önskar vi att vi kan få feed back från de frågor Ni medlemmar vill att vi skall driva för er räkning.
Guldhästenvinnare 2015: Siljansnäs Hjälper
”Årets guldhästvinnare har hanterat ett av företagandets största utmaningar;
att vid en oväntad och lavinartad efterfrågeökning, snabbt och effektivt möta efterfrågan, både i form av varuanskaffning och bemanning. Utmaningen har hanterats genom en effektiv kommunikation med leverantörer och kunder via sociala medier. Genom ett i det närmaste outtröttligt arbete har de hanterat logistiken av varor för att med värme bemöta den lavinartade tillströmningen av kunder. Den omtänksamma servicen är vida omtalad och levererad trots att kunderna talat främmande språk. Kundernas tacksamhet och lyckan att få hjälpa medmänniskor i nöd har varit personalens enda lön”

Årets Nyföretagare 2015: Brödmasen
”Årets nyföretagare är ett företag som vågat satsa och steg för steg utvecklat – och utvecklar – verksamheten vidare. På kort tid har man blivit kända för sina högkvalitativa produkter och ett sortiment som andas bredd och nytänkande. De här företagarna ”degar” dagarna i ända, på ett positivt sätt, på så vis har det satt Insjön rejält på bageri- och konditorikartan!”
Årets Leksandsprofil 2015: Norra stå
”I ett blå vitt hav! Med en ständig närvaro och en positiv attityd står de upp för det de tror på. Kämpar på, sprider glädje och jublar så taket lyfter. Trots motgångar har de målbilden klar, vilket sätter Leksand på kartan och väcker beundran långt söder ut

Stå upp för NORRA STÅ – årets Leksands profil!”

Samrådsmöte den 9 februari 2016

Som jag redan nämnt ovan kommer vi löpande att avrapportera till er medlemmar om det viktigaste som benhandlas på de Samrådsmöten som hålls mellan kommunledningen och representanter från företagsföreningarna i kommunen. Här följer några punkter från mötet den 9 februari:

– Kommunen planerar för ett 40 tal lägenheter i kvarteret Nygårds. Kommunen tittar även på möjligheten till lägenheter vid södra brofästet. Planen är att 40-50 lägenheter skall finnas att tillgå i våren 2017.

– Kommunen har startat ett projekt med laddkoll.se samt Dalaenergi för att utreda strategisk placering av ladd stolpar för elbilar inom kommunen.

– En samverkansgrupp för besöksnäringen har bildat under vintern.

– Företagsfrukostarna livestreamas numer

– Leksands Vatten kommer att investera ca MSEK 100 de närmaste åren, bl.a. i nytt reningsverk.

– Musik vid Siljan har lagt ner sin verksamhet men intentionerna är att de som haft aktiviteter och ändå vill fortsätta ska kunna söka medel för detta

– Årets program på Dalhalla har släppts. Kommunen har bidragit med 150 000 kr som ska gå till utveckling av programmet och en del investeringar.
Branschdagen 2016
En av FFLIST´s hörnpelare är arbetet inom Skola-arbetsliv. Just nu pågår ett febrilt arbete med att planera för ”Branschdagen 2016”. Under den dagen kommer våra skolungdomar att få möjlighet att komma i kontalt med yrken som finns inom kommunens näringsliv. Under den här dagen får våra ungdomar en möjlighet att får en bättre inblick och hjälp för framtida studie-och yrkesval. Tanken är också att vi inom FFLIST skall hjälpa till att knyta ihop näringslivet (er medlemmar) med våra ungdomar, er framtida arbetskraft.
Reklamplats vid Riksväg 70 i Leksand
FFLIST har möjlighet att erbjuda Ert företag reklamplats på den TV-skärm som föreningen äger och ansvarar för i raststugan på Rastplats Leksand, söder om Leksands cnetrum. Rastplatsen har under året många besökare vilket ger Ert företag en unik möjlighet till exponering.

Är Du intresserad, ta kontakt med föreningen för prisuppgifter.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s