Årsmöte 29 april

Information från årsmötet den 29 april

Hej medlemmar!

På årsmötet igår röstade samtliga närvarande på en upplösning av föreningen och att vi istället går samman med företagarna. Främsta anledningen är att Leksand har alldeles för många företagarföreningar och då gäller det att satsa allt på den förening som kan företräda Leksands företagare på allra bäst sätt.

Alla våra traditioner och åtaganden som årets guldhästvinnare, samarbetet med skola arbetsliv samt våra kontakter med Tobetsus företagarförening,  kommer leva kvar vilket var ett krav i förhandlingarna med företagarna och detta kommer regleras i företagarnas nya stadgar vid deras nästa årsmöte.

Med på måndagens årsmöte fanns Art Lindström, försäljningschef och säljcoach hos Företagarna.  Han berättade att de finns i över 250 lokalföreningar, alltså nästan en i varje kommun. De driver såväl lokala och regionala frågor som nationella frågor vilka berör alla företagare oavsett storlek. Där har de till skillnad mot FFLIST en styrka i att kunna påverka hela Sverige att bli ett bättre företagarland.

Vi från FFLIST:s sida har tidigare försökt med en omvänd lösning, att Företagarna Leksand ska ha flyttat in under deras tak, men, i en sådan flytt skulle arbetet med frågor på riksnivå tappat sin spets. För en företagare finns en större medlemsnytta i att tillhöra Företagarna istället och vi kände helt enkelt att det var dags att avveckla FFLIST.

Vid nytt medlemskap i företagarna 2020 kommer vi i FFLIST gå in och betala mellanskillnaden då företagarnas avgift ligger högre än vår. Därför hoppas vi att ni som inte har dubbelt medlemskap idag går över som medlem i företagarna och upptäcker alla deras fördelar och medlemsrabatter de har. Mer om detta upplägg längre fram i höst.

Mvh

Mats Nobelius

Ordförande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s